NieuwsbriefSchrijf je hier in


Interim Adviseur Marketing en Communicatie

interim adviseur marketing en communicatie

 “Het is mijn passie om jouw doelen te behalen met goede marketing en communicatie!”

Interim Adviseur Marketing en Communicatie 

Juliette van den Hurk is een echte allrounder in marketing en communicatie. Zij heeft ruime ervaring; van een kort advies met krabbels op een servet tot internationale marketing miljoenenplannen en communicatie-strategieën in complexe omgevingen. Opgedaan tijdens haar (internationale) loopbaan bij AkzoNobel, 3M en Schouten & Nelissen. En als zelfstandig ondernemer sinds 2009 onder de naam Marketingbureau Kleur.

Juliette is, kort samengevat, expert in marketing- en communicatieplannen én creatieve content. Zij is sterk in het meedenken en vertalen van een strategie naar een concept gevuld met content, campagnes en acties. Juliette is een echte denker en doener. Hierbij werkt zij zeer planmatig, zij weet hoe ze een groot project opdeelt in deelplannen met deadlines en heeft oog voor verschillende belangen en stakeholders. Zaken waar Juliette blij van wordt zijn: strategie en concept, marketing- en communicatieplannen, marketingcommunicatie, concepten, inbound, customer journeys, content, nieuwsbrieven, bloggen en (SEO) copywriting. Naast interimmer is Juliette ondernemer en volgen duizenden ondernemers haar nieuwsbrief, blogs, workshops, ondernemers community en online programma’s.

“Ik ben enthousiast, creatief, leergierig, oplossingsgericht en vooral ondernemend. Daarnaast heb ik goede communicatieve vaardigheden en een brede belangstelling en ontwikkeling. Naast zelfstandig werken, zoek ik graag de samenwerking met anderen op. Ik houd van pionieren, creëren en ben sterk in projectmanagement.
Marketing en communicatie zijn mijn passie, ik raak er niet over uitgeleerd. Daarnaast schrijf ik ontzettend graag. Aan mijn boek (sssst, ik ben momenteel bezig met mijn eerste boek), boeken van anderen, whitepapers, e-books, blogs, webteksten of andere content.”

Jaarlijkse projecten als interim adviseur marketing en communicatie

“Ieder jaar doe ik een aantal projecten buitenshuis als interim adviseur marketing en communicatie  of als gastdocente. Dit omdat ik van tijd tot tijd graag uitvlieg om aan de andere kant van het bureau te zitten om jouw organisatie te laten groeien met goede marketing en communicatie. Die tijd is nu weer, dus mocht jij een gedreven all round interim Adviseur Marketing en Communicatie zoeken, dan maak ik graag een afspraak met je.

Functies die ik ambieer

Marketing Manager of Coördinator, Communicatie Specialist, Content Strateeg en Creator. Functies die strategie én operationeel combineren en met een grote mate van zelfstandigheid, eigen initiatief en creatie.

Portfolio Marketing en Communicatie

 • Marketingplan: Marketingplannen – van klein tot miljoenenomzet met marketingbudget >1.000k.
 • Communicatieplan: Van strategie naar inhoud, campagnes, content, proposities, planning en middelen.
 • Concepten: Van idee tot het uitwerken van concepten met campagnes, content en acties.
 • Content: Contentstrategie, content redacteur en auteur, contentplanning.
 • Copywriting: Websites, folders, artikelen, whitepapers, SEO-webteksten, blogs en boeken.
 • Online Marketing: Ongoing voor diverse ondernemers: websites, socials, content en analytics.
 • Communities: Community plan in- en extern voor o.a. een grote e-learning startup & Zorgcommunity.
 • Nieuwsbrief: Verantwoordelijk voor nieuwsbrief met > 100.000 abonnees en eigen nieuwsbrief.
 • Website: Websitebeheer, content (SEO) en conversieoptimalisaties.
 • Bloggen: Ongoing voor diverse ondernemers en eigen workshop ‘Zakelijk Bloggen’.
 • Google Analytics en Google Adwors: Ongoing voor ondernemers. Meten, conversie en advies.
  Ervaring met grote budgetten, tot € 200,- / per dag.
 • SEO: Content, blogs en webteksten – ongoing voor mezelf en ondernemers.
 • Social Media: Social media marketing, tweaken, adverteren en content.

Hierin had ik strategische, coördinerende, inhoudelijke en operationele rollen.

Recentelijke opdrachten

Farmaceutische industrie – Communicatie Adviseur – Interne Communicatie – Advies aan het MT over de organisatie, structuur en inhoud van de  interne communicatie. Verantwoordelijk voor nieuwe opzet intern communicatieteam, bepalen content, de jaarplanning en de inzet van de interne communicatiemiddelen. Complexe organisatie met veel stakeholders (2019).

Financieel zakelijke dienstverlener – FinTech – Marketing en Communicatie Adviseur – Vertaling van de strategie en KPI’s naar een marketing jaarplan. Opstellen proposities, persona’s, customer journeys, contentplan, marketingmiddelen en vastleggen acties en rollen in marketing- en contentkalender. Advies functionarissen en rollen marketingafdeling. Interne communicatie over marketingplan. Groot budget (2019 en 2020).

Opleider en trainingsbureau – Cirquest – Marketing en Communicatie Manager – Verantwoordelijk voor marketing en communicatie op lange termijn en het jaarplan. Extra projecten: opzet, content, ontwerp en beheer nieuwe website, nieuwsbrief en socials. Marketing- en Communicatiejaarplan.

Start-up – E-learning en Online Trainingen – New Heroes – Marketing en Communicatie Adviseur – Interne en Externe Communicatie – Special Projects: Community, platform en website. “Hoe zorg je ervoor dat je je community boeit en bindt? Hoe ziet je platform eruit?” Van strategie naar de vertaling naar de middelen, content en acties.

Training en Coaching – Schouten & Nelissen en Uitgeverij Thema – Marketing en Communicatie Adviseur en Content Creator. Eindverantwoordelijk voor de nieuwsbrief met meer dan 100.000 abonnees. Aanwas van de lijst, content creatie, eindredacteur en conversie specialist. Diverse marcom projecten zoals contentmarketing, interne communicatie, concepten, whitepaper, e-book, campagnes en acties. Websitebeheer: websiteoptimalisatie SEO, conversie, analyses en verbeteringen. Boekmarketing van top titels.

Non-profit – Marketing en Communicatie Adviseur. Communicatie, campagnes, content en acties. Marcom project: Verscherping conversie en verbetering content en campagnes nieuwe media en websites voor Nederland en internationaal (internationaal bekende non-profit organisatie).

Tom de Haas Consultancy – Marketing en Communicatie Adviseur. Ongoing advies en uitvoering marketing en communicatie zoals website, mailingen, blogs, campagnes, social media, events en boeken. Exit strategie (pensioen) en verscherpen expert positie.

Zorgcommunity & Uitgeverij & Zorg & Wetenschap – Community en Communicatie Adviseur voor de Uitgeverij over de marketing, communicatie en contentstrategie van de Uitgeverij als deelnemer aan deze grote start-up Zorgcommunity (netwerkorganisatie).

Referenties zijn na overleg met Juliette op te vragen.

Zoek jij een gedreven interimmer?

“Wil jij jouw organisatie een boost geven en ben je op zoek naar een gedreven interim adviseur marketing en communicatie? Dan drink ik graag een kop koffie met je. Bel me op: 06-48489640.”

 

 

 

Mijn mooiste werk?

“Het mooiste en meest fascinerende aan mijn werk is als ik zie hoe een bedrijf groeit door goede en praktische marketing en communicatie. En dat ondertussen meer dan 2.000 ondernemers kleine en grote lessen bij mij (via Marketingbureau Kleur) volgden, zowel offline als online. Dit maakt me erg trots.

Maar ook ben ik trots op de vele Togolese* kinderen die iedere dag weer schoon water voor het hele gezin komen halen bij de waterput van Stichting Elayi. Hiervoor schreef ik het plan als vrijwillig adviseur marketing en communicatie en een half jaar later kwam Manu (10 jaar) de eerste emmer water halen om van te drinken en om eten in te bereiden en koken. Als ik hier aan denk, maakt mijn hart een klein sprongetje.”

interim adviseur marketing en communicatie voor Stichting Elayi

*Togo is een klein land in West Afrika waar ik in 2006 woonde tijdens een sabbatical. Terug in Nederland was het voor mij duidelijk dat ik iets voor de kinderen aldaar wilde betekenen. Dus richtte ik in 2009 Stichting Elayi op (tegelijkertijd met mijn bedrijf, tsja je kunt ook erg enthousiast en ondernemend zijn) en nam de marketing, communicatie en fondsenwerving op me.
Stichting Elayi is een vrijwilligersorganisatie die honderden kinderen per jaar laat sporten, spelen en leren. Het is een eer om hiervoor mijn kennis en enthousiasme in te zetten.