NieuwsbriefSchrijf je hier in


Zomertips

Hangmat

In de zomer leef ik mijn leven nèt wat anders dan normaal. Ik doe het wat rustiger aan (en voor wie mij beter kent, dat is wel eens moeilijk voor mij :) ) en neem meer tijd voor andere dingen. Zoals mijn hobby’s, vrienden en familie.

Tegelijkertijd voel ik me vaak wat vrolijker (tsja wat een beetje zon met je humeur kan doen) en spiritueler. De zomer is daardoor voor mij bij uitstek tevens een periode van reflectie, bezinning en vooruitkijken. Over het afgelopen half jaar en over de komende periode. Zowel privé als zakelijk.

Dit artikel is dan ook een beetje anders dan anders, gewoon omdat het zomer is. Geen lesjes, tips en stappenplannen voor je marketing, maar wel andere nét zo belangrijke lessen. Over inspiratie en kleine levenslessen. Want al vind ik het ondernemerschap geweldig en bijna verslavend, ik denk dat zo’n jaarlijkse zomer-stap op de plaats erg belangrijk is. 

Geniet van je zomer en deze inspiratietips!

Juliette

Daar gaan we, de zomertips:
Tip 13 is leuk en Tip 14 is slim om te doen!

#1. Accepteer wat je niet kunt veranderen

Accepteer blauw

 

 

 

Sommige zaken heb je echt niet zelf in de hand en sommige dingen zijn nou eenmaal vervelend. Probeer hier niet in te blijven hangen. Want je weet eigenlijk wel: dit is niet het einde van de wereld. Maak het jezelf gemakkelijk en accepteer dat je niet alles kunt veranderen.

#2. Stop met piekeren
Piekeren paars

 

 

 

 

Mijn vuistregel: kun je er iets aan of tegen doen, ga dan direct in de actie! Kun je er niets aan of tegen doen, laat het dan zo snel mogelijk los (is lastig, weet ik).

#3. Stel prioriteiten
Stel prioriteiten blauw

 

 

 

 

Soms lijkt het alsof al het werk op hetzelfde moment moet gebeuren, maar dat is natuurlijk niet zo. Op zulke momenten is het verstandig om kritisch naar je takenlijstje te kijken en prioriteiten te stellen. Moet dat artikel er écht per se vandaag uit? En kun je dat telefoontje ook morgenochtend plegen?

#4. Breng tijd met familie en vrienden door
Tijd met familie paars

 

 

 

 

Druk, druk, druk. Hoor je anderen en jezelf dit vaak zeggen (ik mijzelf wel)? Daar is maar een remedie voor: blok tijd in je agenda voor familie en vrienden. Quality time is belangrijk en een goede dosis ontspanning.

#5. Negeer kleine onbelangrijke zaken

Onbelangrijke zaken blauw

 

 

 

 

Je kunt niet alles op topniveau doen. En je kunt niet alles op topniveau aandacht geven. Kijk goed naar wat jij echt moet doen en wat er echt nodig is. Gedaan? Negeer dan de kleine onbelangrijke zaken.

#6. Ga ergens helemaal voor

Ga ervoor paars

 

 

 

 

Als je iets wilt bereiken of ergens voor wilt gaan, doe dit dan voor 100%. Ga volledig achter je keuze staan, houd focus, visualiseer wat jouw uitkomst gaat worden en daar ga je! Onderweg toch wat twijfel? Vraag dan iemand om raad, hij of zij kan je net dat extra zetje geven.

#7. Eet gezond

Eet gezond blauw

 

 

 

 

Goed voor jezelf zorgen, deze les kreeg je waarschijnlijk al van jongs af aan. Gezonde voeding hoort daar zeker ook bij. Ik ben blij dat er tegenwoordig weer veel aandacht is voor gezonde voeding. Want het helpt je jouw dag goed door te komen!

#8. Slaap voldoende
Neem rust paars

 

 

 

 

Goed slapen is voor mij erg belangrijk en het verschil tussen fit zijn of de hele dag maar zo-zo functioneren. En als ik een drukke en stressvolle dag heb gehad, ga ik zelfs eerder naar bed. Ik merk dat de volgende dag dan meteen. Ik pak die lastige klus direct op en ben extra productief.

#9. Beweeg

Beweeg blauw

 

 

 

 

Bewegen, ook een manier van mij om fit te blijven, mijn hoofd leeg te maken en stress tegen te gaan. In de pauze een blokje om, zelf in het keukentje koffie halen of op de fiets naar een klant gaan.

#10. Volg je hart!
Volg je hart paars

 

 

 

 

Deze kaart hangt al heel lang op de spiegel thuis. Sinds 2006 om precies te zijn, toen besloot ik voor langere tijd naar Togo (West Afrika) te vertrekken. Het is zo cliché, maar zo waar. Volg altijd je hart. Zakelijk. Maar zeker ook privé! Als je dit doet, zullen je keuzes nooit verkeerd zijn. En, heel eerlijk, naast het ondernemerschap was dit een van mijn beste besluiten ooit.

#11. Neem het leven niet al te serieus
Niet te serieus blauw

 

 

 

 

Ik heb geleerd, door schade en schande, het leven en ook mezelf (ssst tegen niemand zeggen) niet al te serieus te nemen. Er zijn toch altijd zaken die je niet in de hand hebt. Of die je net wat beter had kunnen doen. Natuurlijk moet je hier van leren, maar dan liever met een glimlach, toch?

#12. Wees tevreden met wat je hebt
wees tevreden paars

Zo ontzettend belangrijk. Dit kan op twee manieren, door te kijken naar wat je hebt, en niet naar wat je niet hebt. Deze kende je vast al. Maar ook door dankbaar te zijn voor wat gelukt is en wat je daardoor bereikt hebt. Sterker nog, vier wat je hebt!

#13. Maak eens een TA DAAA lijstje i.p.v. een To Do lijstje
Ta daa lijstje blauw

 

 

 

 

Een To Do lijst, heerlijk om te maken en nog fijner om af te strepen wat je gedaan hebt. Toch voelt alleen al een takenlijstje soms teveel. Maak daarom eens een TA DAAA lijstje. Dus de volgende keer: hè dat heb ik maar mooi gedaan, TADAAA!! Mooier kun je je dag niet afsluiten!

#14 Denk na over je ambities en je bedrijf!

racket-online-succes-2017

Als de zomer een rustigere periode is, kun je deze uitstekend gebruiken om na te denken over je ambities en je bedrijf. Wat is  jouw stip aan de horizon? Wat wil jij persoonlijk en zakelijk (nog) doen en bereiken? Neem de tijd om na te denken over je ambities en je bedrijf!

Werken aan je marketing?

Meer doen aan je marketing? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief.