NieuwsbriefSchrijf je hier in


Bloggen met meer Omzet en Klanten!

Bloggen; ik doe het al heel veel jaartjes. Voor mezelf en klanten. Ook was ik verantwoordelijk voor een blog met meer dan 100.000 abonnees. Zo leerde ik echt de fijne kneepjes van het vak.

Ik kan niet anders zeggen dan dat een blog enorm goed is voor je business. Zeker als je je aan bepaalde spelregels houdt die ik je graag uitleg in mijn Workshop Betere Business door Bloggen. In dit artikel alvast een tipje van de sluier; 5 waardevolle Must Kowns over  Bloggen (die natuurlijk uitgebreid aan bod komen in de Workshop).

Tip 1. Hoe helpt Bloggen je Business?

  • Jij laat zien wat je kunt en bouwt aan je expertpositie;
  • Je helpt tegelijkertijd je ideale klant én je omzet;
  • Je bent meer online aanwezig en zichtbaarder voor je publiek;
  • Als je het goed doet, is je blog en daarmee jouw bedrijf beter vindbaar op Google;
  • Als je jouw inhoud slim kiest, word je gezien als problem solver, dit is precies wat jij wilt;
  • Het helpt je meer verkeer naar je website te trekken;
  • Je lezers leren je sneller ‘beter kennen’ en dit is heel belangrijk als ze iets van je willen kopen;
  • Je geeft waarde weg, wat je sympathieker maakt.

Kortom, goed Bloggen = goed voor je Business!

Tip 2. Sneller klanten en omzet met Bloggen?

Des te vaker je blogt over jouw vakgebied en langskomt, des te meer mensen je zien als een expert. Zeker als je dan ook schrijft als een expert en bijvoorbeeld tips weggeeft. Je kunt nog meer doen om als expert gezien te worden, maar daar is dit blog te kort voor. In de workshop kijken we daar uiteraard verder naar.

Als je inhoud ook nog eens goed is, versterkt dat je positie nog meer. En krijg je bij je ideale klant een top of mind positie. Dat wil zeggen dat ze sneller aan jou denken als ze een probleem hebben waarover jij eerder blogde.
Dit overkomt mij heel erg vaak. Veel van mijn klanten geven aan dat ze eerder mijn blog over een bepaald onderwerp lazen en dat nu door mij opgelost willen hebben. Super tof, toch?

Bloggen omzet klanten

Tip 3. Hoe maak je van je lezer een koper?

Bloggen is een manier om supersnel en tegelijkertijd intensief te connecten met je ideale klant. Vooral wanneer die leest over zaken waar hij ’s -nachts van wakker van ligt. En al helemaal als jij daar dan in je blog ook nog eens de oplossing voor geeft. Dit werkt als een speer. Want zeg eens, daar zou jij toch ook blij van worden?

Wat je ook  moet doen is een Call to Action ofwel een oproep aan je lezers (deze wordt o zo vaak vergeten of niet goed gedaan). En dan gekoppeld aan je aanbod. Zo gaf ik hierboven al eens aan dat ik je echt aanraad mee te doen aan mijn Workshop Betere Business met Bloggen. En dit ga  ik onderaan deze webpagina ook nog eens doen. Want het is super makkelijk en lucratief je blog aan je aanbod te koppelen. En, ik durf ook te promoten want de workshop is gewoon ook goed, al zeg ik het zelf.

Denk dus na over je Call to Action en zet deze goed in. Geen of een slechte Call to Action is een gemiste business kans!

Tip 4. Nog meer lezers?

En dan heb je een goed blog geschreven, en dan kan niemand ‘m vinden. En mis je heel veel lezers en daarmee business. Dat is al helemaal jammer. Maak je blog vindbaar en leer de basis spelregels van SEO Schrijven voor Google. Dit levert gegarandeerd meer lezers op en een algehele verbetering van de ranking van je blog en website.

Tip 5. Waarom je nooit start met schrijven zelf

Zoals ik hierboven al noemde, blog je waarschijnlijk om waarde weg te geven, te laten zien waar jij goed in bent, beter vindbaar en zichtbaar te zijn en je ideale klant verder te helpen. Maar vooral ook omdat je in the end natuurlijk meer klanten en omzet wilt. Toch?
Dan start je dus met je Business bij iedere Blog. En niet met het schrijven van het blog zelf. Denk altijd eerst na over je Business en over wat je blog op moet leveren.

Klaar voor nog meer Business met Bloggen?

Doe dan mee aan mijn vernieuwde Workshop Betere Business met Bloggen tegen de mooie introductieprijs van slechts € 147,-. Een investering die je na een goed blog al terugverdient kunt hebben.
De eerste deelnemers hebben zich al gemeld, dus schrijf je snel in als je interesse hebt en bloggen een groeiversneller van je bedrijf wilt maken!

Boek en Business Button 2