NieuwsbriefSchrijf je hier in


Hoe nu verder in deze woelige tijd?

En dan is er een compleet nieuwe Corona-werkelijkheid waarin we nu leven en ondernemen. Ik ben redelijk rustig, maar ben ook in de war kan ik je zeggen. Dacht meteen in doemscenario’s en aan dingen anders gaan doen. Ik had de boel al bijna compleet omgegooid totdat ik mezelf toesprak en zei: “Ok Juliette, hoe ga je nu verder in deze woelige tijd? ”

Anders doen, is namelijk niet altijd de oplossing :). En natuurlijk mag het wel anders, misschien moet het wel anders, dat is prima als je het dan maar doordacht anders doet. Dat als je besluit door te gaan met ondernemen, je je niet laat leiden door angst en suggestie. Maar bijvoorbeeld je  inspiratieregels erbij pakt voor sturing, hoop en koers.

Wil je weten wat voor soort inspiratieregels je kunnen helpen?  Ik heb een langere lijst maar geef je er hieronder 5:

1. Stick to your plan

In deze overweldigende tijd is het belangrijk om je rust te bewaren en met kracht en vol vertrouwen verder te gaan met wat je aan het doen bent. Ga door met je ideeën, zet hoge energie in en gebruik je passie. Committeer jezelf dat jij met succes doorgaat. In je bedrijf of op een andere manier. Stick to your plan!

2. Stap in je leiderschapsrol

Misschien heb je de neiging om af te gaan remmen, twijfelen en of wat de luwte in te gaan. Niet doen, jij bent nu meer dan ooit in charge. Dus trek aan die gele leiderschapstrui en pak waar je kan de rol van leider op. Leid als een echte ondernemer en blijf denken in oplossingen voor je klanten. Dat hoeft niet alleen platte verkoop te zijn. Je kunt je klant ook gratis waarde geven  en hem tegelijkertijd laten weten dat je aan hem denkt.

3. Pak je marketingplan erbij

Ga je door met ondernemen? Pak dan je marketingplan erbij. Dan weet je waar je het voor doet en waar je naartoe aan het werken bent. Zo’n marketingplan werkt super motiverend. Vooral als erin staat wat jíj wilt bereiken en op welke manier je dit gaat doen. Passend bij jou en je klanten. Je zult zien dat je veel minder snel afdwaalt of iets anders gaat doen.

4. Stel je prioriteiten

Je kunt ieder moment je prioriteiten stellen. Is geld verdienen en omzet maken een prioriteit? Zorg dan dat je potentiële klanten belt, mailt of spreekt. Juist nú. Is een volgende stap een nieuw aanbod maken? Blok dan tijd hiervoor in je agenda. Dat ga je het nu eens echt doen. Heb je juist andere dingen te doen? Doe deze dan! Het spreekt zo voor zich, toch stellen veel ondernemers níet de juiste prioriteiten merk ik keer op keer.

5. Heb vertrouwen!

Ok, ok, ik ben een marketeer en smul van doelen en de weg ernaar toe. Maar eerlijk is eerlijk, vertrouwen is tevens super belangrijk. Vertrouwen in je bedrijf en in je aanbod. Hoe kun je anders verwachten dat je klant dit wel heeft? En deze periode moet je vertrouwen hebben n jezelf dat jij deze Corona hobbel met succes gaat nemen. Want hoe kun je anders verwachten dat dit je gaat lukken?

Ik hoop dat dit blog je hoop en koers geeft en wens je alle goeds in deze spannende periode. Als er iets is wat ik voor je kan doen, wat dan ook, dan weet je me te vinden. Alle succes!

 

 

 

PS Gisteren had ik een record aantal hartverwarmende reacties op mijn mail over liedjes. Ik schreef dat liedjes me vaak troost geven in spannende tijden. Dat ik bij het juiste nummer een traan laat en tegelijkertijd uit volle borst meezing en de wereld aan kan. Heb jij dit ook?

Dit is zo’n liedje.

 

Can’t see nothin’ in front of me
Can’t see nothin’ coming up behind
Make my way through this darkness
I can’t feel nothing but this chain that binds me
Lost track of how far I’ve gone
How far I’ve gone, how high I’ve climbed
On my back’s a sixty pound stone
On my shoulder a half mile of line

Come on up for the rising
Come on up, lay your hands in mine
Come on up for the rising
Come on up for the rising tonight

Left the house this morning
Bells ringing filled the air
I was wearin’ the cross of my calling
On wheels of fire I come rollin’ down here

Come on up for the rising
Come on up, lay your hands in mine
Come on up for the rising
Come on up for the rising tonight

Zing hardop met me mee 🙂 Li, li, li, li, li, li, li, li, li – li, li, li, li, li, li, li, li, li – li, li, li, li, li, li,…

The Rising – Bruce Springsteen