NieuwsbriefSchrijf je hier in


Tips voor Krachtig Ondernemen

Krachtig Ondernemen

Als ondernemer ben je een soort van SuperHeld. Jij bent de kapitein van je schip. Je bepaalt je koers, zorgt voor de juiste richting, doet het werk en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Onderweg ben je ook nog eens flexibel, innovatief, geef je waarde en zorg je voor klinkende overwinningen; je klanten en inkomen. Poeh hé! Da’s pas krachtig ondernemen!

In mijn beginjaren was ik nog wel eens op zoek naar de krachtige ondernemer in mij. Ik vond sommige dingen maar lastig, wachtte te vaak op het juiste moment (wat toch nooit kwam), schoof zaken voor me uit, investeerde maar mondjesmaat of dacht: “Wie ben ik om dit te zeggen of te doen?” Misschien kun je mijn lijstje wel aanvullen :).

Nu, jaren verder, durf ik met trots te zeggen dat ik steeds krachtiger aan het ondernemen ben. En inmiddels doe ik meer en meer wat ik zelf het tofste vindt, het beste kan, in mijn (parttime) tijd, volgens mijn ondernemersregels, met fijne klanten die goed bij mij en mijn bedrijf passen én een mooie omzet. En ik zie zo veel mooie ondernemers om me heen die hetzelfde aan het doen zijn. Bam! 

Natuurlijk zijn er altijd momenten die minder vanzelf gaan of waarop twijfel om de hoek komt kijken. Juist die momenten roepen om slimme keuzes en groots denken en zeker niet om dekking zoeken of lekker schuilen. Op zo’n moment stel ik mezelf de vraag: ”Wat is de juiste volgende stap voor mijn bedrijf?” En guess what, het antwoord komt altijd.

 

krachtig ondernemen

Krachtig Ondernemen tips

Er zijn veel zaken die me geholpen hebben in mijn reis naar krachtig ondernemen. Hieronder noem ik er een aantal. Haal er uit wat bij jou en je bedrijf past. Hier gaan we:

Heb een visie

Een visie hebben is essentieel voor je als ondernemer. Door je visie weet je waar je naartoe wilt werken en hoe je dit in de praktijk gaat doen ofwel welke stappen je gaat zetten. Stel jezelf deze visie-vraag: “Wat is mijn visie en hoe vertaal ik dit naar mijn bedrijf?” En neem de tijd om je antwoord te formuleren.

Bepaal jouw ondernemersregels

Als je echt gaat voor je bedrijf en op lange termijn met plezier en flow wilt ondernemen, raad ik je aan na te denken over hoe jij je ondernemerschap voor je ziet. Hoe wil jij het doen? Wat zijn jouw ondernemersregels?  Denk hierbij aan zaken als:

  • de tijd die je in je bedrijf wilt steken
  • de manier waarop je je geld wilt verdienen
  • met wie en hoe je wilt samenwerken
  • welke klanten voor jou ideaal zijn
  • welke persoonlijke doelen je wilt behalen
  • hoeveel tijd je wilt werken aan en in je bedrijf
  • maar zeker ook zaken als iedere dag een frisse neus halen, lekker sporten en je kind van school ophalen.

Maak een plan

Een plan is een must voor krachtig ondernemen als je het mij vraagt. En nee, dit hoeft geen dik, uitgebreid en ingebonden plan te zijn. Maar een praktisch plan met minimaal je doelen én de marketing, stappen en acties die gaat ondernemen om die doelen te behalen. Zet je plan op papier, alleen in je hoofd ermee rondlopen doe je waarschijnlijk al veel te lang, nietwaar?

 

Ontdekken wat dé belangrijkste stappen zijn van een ondernemers marketing jaarplan?
Schrijf je dan in voor de waardevolle gratis online masterclass ‘Jouw Succesvolle Marketing Jaarplan!

Zet je strategiekoers op

In je plan zet je jouw zogenaamde strategiekoers op. Dit is niets meer of minder dan bepalen op welke manier jij je marketing wilt gaat doen. Persoonlijke marketing noem ik dit vaak.

Met je strategiekoers laat je je bedrijf keer op keer groeien op een makkelijke manier en met mooie impact. En genereer je een constante stroom aan leuke en goed betalende klanten en mooie omzet in je ideale bedrijf.

Als je twijfelt over je strategiekoers en wilt leren hoe alle grote ondernemers en marketeers deze opzetten, dan nodig ik je van harte uit een vrijblijvende groei sessie met mij te boeken.

Klanten krijgen = nr 1

Dé absolute prioriteit in je bedrijf is het krijgen van klanten. Want alleen klanten gaan zorgen voor je omzet (cliché, I know). Je hebt tenslotte een bedrijf omdat je naast al je andere mooie idealen hiermee je inkomstenstroom wilt genereren. Right? Dus zeg eens, wat ga jij vandaag doen om een nieuwe klant te krijgen?

Geef waarde

Waarde creëren voor je klant is een van de mooiste taken van het ondernemerschap vind ikzelf. Betaalde waarde, je aanbod, maar ook gratis waarde zoals blogs en e-books, voor potentiële én bestaande klanten (vergeet deze laatste groep niet). Als je dit doet, zullen klanten aan je denken als ‘er iets speelt’. Bovendien is het ook gewoon tof om je klant net iets meer te geven.

Voel je comfortabel buiten je comfortzone

Je wil geen second-best-business, je wilt your-best-business. Dit betekent dat je er maar beter aan kunt gaan geloven dat je dingen gaat doen die nieuw en rete-spannend zijn. Wen er maar aan je comfortabel te voelen buiten je comfortzone. Dit is pas echt wat ze noemen ondernemend zijn :).  Ban je angst uit en doe de tough stuff. Ga ervoor, en wel nú.

Stop met piekeren

Hier was ik erg goed in. Jij ook? Totdat ik een nieuwe vuistregel voor mezelf opstelde: Kun je er iets aan of tegen doen? Ga dan direct in de actie! Kun je er niets aan of tegen doen? Laat het dan zo snel mogelijk los.

Je weet wel dat je sommige zaken gewoon niet in de hand hebt en vervelend kunnen zijn. Dus blijf er niet in hangen, het is voor de zoveelste keer zeker niet het einde van de wereld.

Trust your business to provide

Dit is een hele mooie, luister goed: “Je hebt alles in je om succesvol te zijn. Nogmaals, je hebt alles in je om succesvol te zijn.” Je bent niet voor niets ondernemer geworden. Vaak is het een kwestie van je ondernemers skills en marketing bijschaven en off you go! En vergeet daarbij deze niet; Trust your business to provide.

Ga ergens helemaal voor

Als je iets wilt bereiken of ergens voor wilt gaan, doe dit dan voor 100%. Ga volledig achter je keuzes staan, houd focus, visualiseer wat je uitkomst gaat worden en daar ga je! Onderweg toch wat twijfel? Stel jezelf goede vragen of raadpleeg je coach of buddy, hij of zij kan je net dat extra zetje geven.

Eet, slaap & beweeg!

Goed voor jezelf zorgen, deze les kreeg je waarschijnlijk al van jongs af aan. Gezonde voeding hoort daar zeker bij. Goed slapen is voor mij ook erg belangrijk en het verschil tussen fit zijn of de hele dag maar zo-zo functioneren. Ook heb ik geleerd op tijd mijn breaks te nemen, een goede wandeling te maken of te gaan sporten. Zoo lekker.

Wil Meer

Wat als je voorbij je grenzen zou gaan om te zien hoe ver je kunt gaan? Wat als je niet zou terughouden of vertragen? Wat als je jouw volledige potentieel inzet en je ondernemersbrein op max zet? Je hebt het in je. Ben ambitieus. Wil meer.

Heb je iets aan deze tips? Let me know.
En weet dit, ik vind jou een SuperHeld! Jij ook?

PS
Ken je mijn e-book ‘Makkelijke Marketing ‘ al? Je kunt het hier gratis downloaden.