NieuwsbriefSchrijf je hier in


Welke ondernemersvrijheid vind jij belangrijk?

Weet jij nog waarom je ondernemer bent geworden? Was dat vrijheid? Voor velen is ondernemersvrijheid een van de belangrijkste redenen. Zo ook voor mij. En iedere keer als het over ondernemersvrijheid ging, stak ik dan ook enthousiast mijn hand in de lucht.

Totdat ik er achter kwam dat ik helemaal niet goed wist wat deze ondernemersvrijheid dan voor mij inhield. Laat staan dat ik doorhad dat je je bedrijf kunt opzetten en inrichten volgens jouw regels en ondernemersvrijheid. Ik deed eigenlijk maar wat heel veel andere ondernemers deden. En het duurde even voordat ik door had dat je kunt ondernemen op de manier waarop jij dit het liefste doet, want dat is pas echte vrijheid, toch?

Ik ben er over na gaan denken wat ondernemersvrijheid dan voor mij inhoudt. En kwam op veel punten. Sommige punten kon ik direct toepassen en andere streef ik naar op langere termijn.

Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw ondernemersvrijheid? Kijk dan eens naar deze punten en vraag jezelf af of dit voor jou ook een ondernemersvrijheid is.

En wil je direct aan de slag met jouw ondernemersvrijheid? Schrijf je dan in voor de gratis online masterclass ‘Jouw Succesvolle Marketing Jaarplan’  waarin je leert hoe je een jaarplanning opstelt waarin je gericht werkt aan wat jij dit jaar wilt bereiken, ook aan ondernemersvrijheden.

ondernemersvrijheid

Ondernemersvrijheid van 

Tijd

Als je ondernemer bent, kun je jouw eigen ondernemerstijd bepalen. Dit betekent dat je kunt werken hoe lang je wilt of wanneer het je uitkomt. Dit heeft tegelijkertijd een valkuil, ik weet het :). En het is juist de kunst om de tijd positief te beïnvloeden. Dus dat je anders of slimmer gaat ondernemen, want dan kun je juist tijd winnen. Denk hier over na en neem jouw mogelijkheden voor tijdwinst eens serieus onder de loop.

Talent!

Ikzelf ben gaan ondernemen omdat ik in mijn voormalige werk niet genoeg van mezelf kwijt kon, en nu zeg ik het heel netjes. Wat platter gezegd,  ik dacht dat kan  ik zelf wel beter. En ja, na een uitdagende start kan ik het zelf zeker  beter. En ben ik erg blij dat ik de keuze heb gemaakt en meer en meer de dingen doe ik goed kan en waar ik me happy bij voel.

Ook heb je veel vrijheid om te kiezen welke talent je graag verder wilt ontwikkelen of waarin je wilt groeien. Zo leergierig als ik ben vind vrijheid van talent super!

Purpose

Purpose ofwel de reden waarom je ’s-morgens uit je bed komt. Je business purpose is een van de sterkste motivatoren in je bedrijf. Dit is je bedrijf zelf, maar ook en vooral de reden waarom jij eigenlijk ondernemer geworden bent? En wat jouw hogere doel is met je bedrijf? Als je dit weet en voelt, worden je koers, plannen en richting een stuk duidelijker. Je bedrijf wordt zinvol en geeft daarmee een gevoel van ‘vrijheid’. Dus zeg eens: “Wat is jouw purpose? What keeps you motivated in the business?”

Relaties

Als ondernemer heb je veel vrijheid om te kiezen met wie je wilt werken. Je zit niet vast aan die ene persoon waarmee je maar het beste ervan moet zien  te maken. Ook kun je zelf kiezen met wie  je wilt optrekken en groeien, in je ondernemerschap. Nog zo’n mooie. Of mee wilt sparren, buddy mee wilt zijn en met welke ondernemers je wilt brainstormen en masterminden.

Relaties gaan ook over je niet-zakelijke relaties. Zo kun je als ondernemer zelf bepalen hoeveel tijd je wilt besteden aan de relaties die je liefhebt en die je aan het lachen maken.

Creatie

Ik  houd van creëren. Plannen uitdenken, eigen producten ontwikkelen, blogs en artikelen schrijven, masterclasses en webinars in elkaar zetten en sinds kort heb ik mijn tekentalent ontdekt :). Creëren is voor mij een heel belangrijke ondernemersvrijheid.

Geld

Er is geen plafond aan omzet die jij als ondernemer kunt genereren. We kennen allemaal de mooie voorbeelden zoals Oprah, Richard, Tony en Annemarie. Ze komen allemaal van dezelfde startplek, gingen op ondernemersreis en creëerden met waarde veel geld. Geld waarmee je hele mooie dingen mee kunt doen voor jezelf én voor anderen. Is geld voor jou een ondernemersvrijheid?

Je leest het, ik ben inmiddels fan van ondernemersvrijheden en vul deze actief in voor mijn bedrijf. En ja, ik geniet er met volle teugen van.

Welke ondernemersvrijheid spreekt jou het meest aan? Let me know!

 

 

Echt aan de slag met jouw ondernemersvrijheid?

En, ben je geïnspireerd om dit jaar te werken aan meer vrijheid in je bedrijf? En wil je ontdekken hoe je dit in een plan giet? Schrijf je dan in voor de online workshop ‘Jouw Succesvolle Marketing Jaarplan’?