NieuwsbriefSchrijf je hier in


Ken jij deze ultieme ondernemersvraag al?

Misschien doe jij dit ook wel. Harder gaan werken als het niet zo loopt zoals jij wilt. Want dit gaat je vast redden. Langere dagen maken, meer gaan zenden of zelfs gaan roeptoeteren en met veel frustratie achter je beeldscherm zitten. Tsja denk je dan, dit is niet helemaal wat ik voor ogen had toen ik startte als ondernemer…

Harder werken is dan ook vaak een schijnoplossing en geen garantie voor een beter resultaat. Sterker nog, ik las laatst weer dat het echte succes bij veel ondernemers kwam doordat ze juist minder hard gingen werken. Ze maakten dan zeker nog wel uren maar ze gingen vooral anders werken en slimmer werken.

Maar wat is dit dan; slimmer werken? En hoe doe je dit? Als je het mij vraagt, gaat dit over productief zijn in plaats van alleen maar ‘druk’. Je weet vast wel wat ik bedoel. En over gericht werken aan jouw hogere plan; jouw ideale bedrijf. Aan wat je écht wilt bereiken. Jouw dromen en doelen. Ik hoop dat trouwens dat je voor je mooie doelen en dromen een goede marketingroute klaar hebt liggen?

Wat je helpt bij slimmer werken, is slimme vragen stellen. Zelf ben ik jaren geleden gestopt met het ‘zoeken naar antwoorden’. Je vindt het antwoord toch niet en het heeft ook zoiets passiefs dat zoeken naar. Wat bij mij beter werkt, is het stellen van vragen. Én een vraag die ik leerde van een voormalige mentor is me altijd bij gebleven. Het is een hele waardevolle vraag die ik mezelf minstens een keer per dag stel als ik aan het ondernemen ben:

“Brengt dit je dichter bij jouw ideale bedrijf?”

Deze vraag heeft alles in zich wat belangrijk is voor je als ondernemer. De vraag geeft je focus en brengt je (snel) terug bij je koers en bij wat je te doen hebt. En ja, natuurlijk klik ik echt nog wel eens een onnozel rondje online weg of staar ik uit mijn kantoorraam naar shoppende mensen :). Heerlijk als korte break. Of ben ik langer afgeleid door ondernemershobbels of andere uitdagingen zoals deze tijd. Maar deze vraag geeft me direct weer de inspiratie en focus om door te gaan met wat ik het allerleukste vind om te doen; werken aan mijn ideale bedrijf en dromen & doelen.

Sparren of doorpraten?

Sparren of doorpraten over jouw bedrijf of marketing? Je bent van harte welkom! Bel of mail me?

Werken aan jouw marketingroute?

Direct werken aan jouw slimme marketingroute voor jóuw bedrijf, dromen en doelen? Schrijf je dan in voor de –tijdelijk gratis- Online Masterclass ‘Jouw Succesvolle Marketing Jaarplan.

Fijne dag!